Салат-лечо з кабачків — з грибами, з беконом, в сметані — рецепт пряного лечо на зиму

Як приготувати смачний салат лечо з кабачків - з грибами, з беконом, в сметані


Салат-лечо з кабачків: з грибами, з беконом, в сметані

 

 

Скільки ж смачних і корисних страв ми можемо приготувати зі звичайних кабачків. Вони мають нейтральний смак, що дозволяє компонувати їх з різними продуктами, приправляти спеціями і прянощами, в загальному, експериментувати по повній програмі. Візьмемо, наприклад, найпопулярнішу страву — салат-лечо з кабачків, який можна приготувати в будь-який час року, довести до ідеального смаку і подавати до м’яса, птиці та риби, помітно перетворюючи їх зовнішній вигляд і смак.

Нерідко таке лечо може виступати в якості гарніру, іноді навіть — повноцінної страви. Точної рецептури цієї страви не існує, незмінними залишаються кабачки, перець і помідори, все інше — на ваш смак. Особливе значення в кабачковому лечо мають прянощі і приправи, які надають гостроти, пікантності та аромату.

Приготуйте на зиму такий чудовий салатик, і ваше нудне меню, традиційне для холодної пори року, стане різноманітнішим, кориснішим і яскравішим. Не журіться, якщо ви не подбали про зиму заздалегідь і не приготували овочеве лечо з кабачків, можна зробити його навіть із заморожених плодів. Пропонуємо вашій увазі салат-лечо з кабачків, виконаний в різних варіаціях, який можна підібрати на будь-який смак.

Болгарський перець часто використовується в якості додаткового компонента для приготування страв. Його нерідко кладуть в різні консерви, фарширують. Він може бути як одним з основних інгредієнтів, так і супутнім. А ще чудово підходить для маринування. Чи стане відмінним гарніром до м’яса, картоплі, круп. Читайте в нашій статті смачний рецепт маринованого болгарського перцю на зиму.

Лечо з кабачків і моркви — рецепт приготування з фото

Необхідні продукти:

  • кабачки — 1 кг
  • морква — 500 г
  • томати — 1 кг
  • солодкий перець — 200 г
  • цибуля — 200 г
  • оцет — 40 мл
  • олія рослинна — 70 мл
  • цукор — 2 стол. ложки
  • гвоздика мелена — 2 г
  • перець чорний мелений і червоний — по 0,5 ч. ложки
  • сіль — 15 г
  • базилік — 5 г

Лечо з кабачків і моркви - фото

Ріжемо невеликими кубиками цибулю і кабачки, помідори перетворюємо в пюре будь-яким зручним способом, натираємо на тертці моркву, ріжемо соломкою перець. До обсмаженої на олії цибулі додаємо всі інші овочі, приправляємо сіллю, цукром, червоним і чорним перцем.

 

 

Тушкуємо овочеву суміш протягом 30 хвилин після закипання, стежачи за тим, щоб вона не підгоріла. За 3 хвилини до закінчення готування додаємо оцет, гвоздику і базилік, розкладаємо гаряче ароматне кабачкове лечо по стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо та вкутуємо.

Салат-лечо з кабачків на зиму в мультиварці

Швидко, смачно і корисно — ось головний девіз цієї страви.

Інгредієнти:

  • кабачки — 1 кг
  • помідори — 1 кг
  • перець солодкий червоний і зелений — по 300 г
  • перець чилі — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • рослинна олія — 4 ст. ложки
  • сіль, суміш перців — за смаком

Салат-лечо з кабачків на зиму в мультиварці

Нарізаємо соломкою болгарський перець, дрібно рубаємо помідори, кабачок — брусочками або кубиками. Додаємо сіль, суміш перців і подрібнений чилі. Тушкуємо лечо до готовності, приблизно протягом 20-30 хвилин після закипання. Закладаємо гаряче лечо в стерилізовані банки, заповнюючи їх до верху, закочуємо.

Пікантне лечо з кабачків з беконом — покроковий рецепт приготування

Цей ситний гарячий овочевий салат з беконом по угорським мотивам не залишить байдужим жодного чоловіка.

Компоненти:

  • бекон — 150 г
  • кабачки — 2 шт.
  • перець червоний — 2 шт.
  • перець жовтий — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • томат-паста — 5 ст. ложок
  • часник — 5 зубчиків
  • паприка — 0,5 ч. ложки
  • чилі — 3 г
  • кінза — 10 г
  • розмарин — 5 г
  • петрушка — 10 г
  • сіль — 1 ч. ложка

Пікантне лечо з кабачків з беконом - фото

Ріжемо бекон дрібними кубиками, додаємо четвертинки кілець цибулі і порізаний кубиками кабачок. Тушкуємо під кришкою протягом 10 хвилин, потім додаємо порізаний перець, тушкуємо ще 5 хвилин і вливаємо томат-пасту. Тушимо лечо ще хвилини 3-4, приправляємо сіллю, паприкою і чилі. Додаємо подрібнений часник і зелень розмарину, кінзи і петрушки. Тушкуємо ще кілька хвилин. Подаємо це ароматний гарячий салат як самостійну страву.

Кабачкове лечо в сметані — покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

  • кабачки — 500 г
  • томати — 700 г
  • кмин — 1 стол. ложка
  • цибуля — 1 шт.
  • перець болгарський — 200 г
  • олія рослинна — 30 мл
  • сметана — 1 стакан
  • борошно — 1 стіл. ложка
  • сіль і перець — 5 г

Кабачкове лечо в сметані - фото.

Шаткуємо кубиками кабачки, помідори і перець, цибулю — соломкою. Всипаємо цибулю на гарячу олію і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перці, кабачки і томати, тушкуємо овочі 15 хвилин. Окремо на сухій сковороді обсмажуємо борошно і заливаємо сметаною, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Цією заправкою заливаємо овочеву масу, додаємо сіль, перець і кмин. Подаємо салат-лечо в гарячому вигляді як гарнір.

Лечо з кабачків та з грибами

Візьміть:

  • кабачки — 1 кг
  • печериці — 500 г
  • цибулю — 2 шт.
  • помідори — 1 кг
  • перець — 700 г
  • оцет — 50 мл
  • цукор — 60 г
  • чилі — 0,5 ч. ложки
  • олія рослинна — 50 мл
  • орегано — 1 ч. ложка

Лечо з кабачків з грибами - фото.

Подрібнюємо на блендері помідори, змішуємо з маслом, сіллю і цукром, доводимо томатну масу до кипіння. У киплячу рідину насипаємо порізані кубиками кабачки і перці, добре все перемішуємо. У салат-лечо додаємо соломкою нарізану цибулю і гриби, шинкувати пластинами. Варимо лечо півгодини, за кілька хвилин до закінчення варіння вливаємо оцет, перець, чилі і орегано. Ця ароматна закуска просто чудово підходить до картоплі.

Салат-лечо з кабачків — це універсальне, смачне і корисне блюдо, з яким будь-яка страва стане смачніше, соковитіше і ароматніше. Це найкращий спосіб урізноманітнити нудне і невітамінне зимове меню.

Відео: Лечо з кабачків. Смачна заготовка на зиму

Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.

 

Салат-лечо з кабачків - з грибами, з беконом, в сметані - рецепт пряного лечо на зиму