Салат-лечо з кабачків — з грибами, з беконом, в сметані — рецепт пряного лечо на зиму
Як приготувати смачний салат лечо з кабачків - з грибами, з беконом, в сметані
Скільки ж смачних і корисних страв ми можемо приготувати зі звичайних кабачків. Вони мають нейтральний смак, що дозволяє компонувати їх з різними продуктами, приправляти спеціями і прянощами, в загальному, експериментувати по повній програмі. Візьмемо, наприклад, найпопулярнішу страву — салат-лечо з кабачків, який можна приготувати в будь-який час року, довести до ідеального смаку і подавати до м’яса, птиці та риби, помітно перетворюючи їх зовнішній вигляд і смак.
Нерідко таке лечо може виступати в якості гарніру, іноді навіть — повноцінної страви. Точної рецептури цієї страви не існує, незмінними залишаються кабачки, перець і помідори, все інше — на ваш смак. Особливе значення в кабачковому лечо мають прянощі і приправи, які надають гостроти, пікантності та аромату.
Приготуйте на зиму такий чудовий салатик, і ваше нудне меню, традиційне для холодної пори року, стане різноманітнішим, кориснішим і яскравішим. Не журіться, якщо ви не подбали про зиму заздалегідь і не приготували овочеве лечо з кабачків, можна зробити його навіть із заморожених плодів. Пропонуємо вашій увазі салат-лечо з кабачків, виконаний в різних варіаціях, який можна підібрати на будь-який смак.
Болгарський перець часто використовується в якості додаткового компонента для приготування страв. Його нерідко кладуть в різні консерви, фарширують. Він може бути як одним з основних інгредієнтів, так і супутнім. А ще чудово підходить для маринування. Чи стане відмінним гарніром до м’яса, картоплі, круп. Читайте в нашій статті смачний рецепт маринованого болгарського перцю на зиму.
Лечо з кабачків і моркви — рецепт приготування з фото
Необхідні продукти:
- кабачки — 1 кг
- морква — 500 г
- томати — 1 кг
- солодкий перець — 200 г
- цибуля — 200 г
- оцет — 40 мл
- олія рослинна — 70 мл
- цукор — 2 стол. ложки
- гвоздика мелена — 2 г
- перець чорний мелений і червоний — по 0,5 ч. ложки
- сіль — 15 г
- базилік — 5 г
Ріжемо невеликими кубиками цибулю і кабачки, помідори перетворюємо в пюре будь-яким зручним способом, натираємо на тертці моркву, ріжемо соломкою перець. До обсмаженої на олії цибулі додаємо всі інші овочі, приправляємо сіллю, цукром, червоним і чорним перцем.
Тушкуємо овочеву суміш протягом 30 хвилин після закипання, стежачи за тим, щоб вона не підгоріла. За 3 хвилини до закінчення готування додаємо оцет, гвоздику і базилік, розкладаємо гаряче ароматне кабачкове лечо по стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо та вкутуємо.
Салат-лечо з кабачків на зиму в мультиварці
Швидко, смачно і корисно — ось головний девіз цієї страви.
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг
- помідори — 1 кг
- перець солодкий червоний і зелений — по 300 г
- перець чилі — 1 шт.
- цибуля ріпчаста — 3 шт.
- рослинна олія — 4 ст. ложки
- сіль, суміш перців — за смаком
Нарізаємо соломкою болгарський перець, дрібно рубаємо помідори, кабачок — брусочками або кубиками. Додаємо сіль, суміш перців і подрібнений чилі. Тушкуємо лечо до готовності, приблизно протягом 20-30 хвилин після закипання. Закладаємо гаряче лечо в стерилізовані банки, заповнюючи їх до верху, закочуємо.
Пікантне лечо з кабачків з беконом — покроковий рецепт приготування
Цей ситний гарячий овочевий салат з беконом по угорським мотивам не залишить байдужим жодного чоловіка.
Компоненти:
- бекон — 150 г
- кабачки — 2 шт.
- перець червоний — 2 шт.
- перець жовтий — 2 шт.
- цибуля — 1 шт.
- томат-паста — 5 ст. ложок
- часник — 5 зубчиків
- паприка — 0,5 ч. ложки
- чилі — 3 г
- кінза — 10 г
- розмарин — 5 г
- петрушка — 10 г
- сіль — 1 ч. ложка
Ріжемо бекон дрібними кубиками, додаємо четвертинки кілець цибулі і порізаний кубиками кабачок. Тушкуємо під кришкою протягом 10 хвилин, потім додаємо порізаний перець, тушкуємо ще 5 хвилин і вливаємо томат-пасту. Тушимо лечо ще хвилини 3-4, приправляємо сіллю, паприкою і чилі. Додаємо подрібнений часник і зелень розмарину, кінзи і петрушки. Тушкуємо ще кілька хвилин. Подаємо це ароматний гарячий салат як самостійну страву.
Кабачкове лечо в сметані — покроковий рецепт з фото
Інгредієнти:
- кабачки — 500 г
- томати — 700 г
- кмин — 1 стол. ложка
- цибуля — 1 шт.
- перець болгарський — 200 г
- олія рослинна — 30 мл
- сметана — 1 стакан
- борошно — 1 стіл. ложка
- сіль і перець — 5 г
Шаткуємо кубиками кабачки, помідори і перець, цибулю — соломкою. Всипаємо цибулю на гарячу олію і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перці, кабачки і томати, тушкуємо овочі 15 хвилин. Окремо на сухій сковороді обсмажуємо борошно і заливаємо сметаною, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Цією заправкою заливаємо овочеву масу, додаємо сіль, перець і кмин. Подаємо салат-лечо в гарячому вигляді як гарнір.
Лечо з кабачків та з грибами
Візьміть:
- кабачки — 1 кг
- печериці — 500 г
- цибулю — 2 шт.
- помідори — 1 кг
- перець — 700 г
- оцет — 50 мл
- цукор — 60 г
- чилі — 0,5 ч. ложки
- олія рослинна — 50 мл
- орегано — 1 ч. ложка
Подрібнюємо на блендері помідори, змішуємо з маслом, сіллю і цукром, доводимо томатну масу до кипіння. У киплячу рідину насипаємо порізані кубиками кабачки і перці, добре все перемішуємо. У салат-лечо додаємо соломкою нарізану цибулю і гриби, шинкувати пластинами. Варимо лечо півгодини, за кілька хвилин до закінчення варіння вливаємо оцет, перець, чилі і орегано. Ця ароматна закуска просто чудово підходить до картоплі.
Салат-лечо з кабачків — це універсальне, смачне і корисне блюдо, з яким будь-яка страва стане смачніше, соковитіше і ароматніше. Це найкращий спосіб урізноманітнити нудне і невітамінне зимове меню.
Відео: Лечо з кабачків. Смачна заготовка на зиму
Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.