Як зробити сливи в сиропі на зиму: покроковий рецепт з фото
Сливи в сиропі половинками: покроковий рецепт з фото
Сливи в сиропі на зиму — відмінна смачна заготівля. З таких слив можна приготувати багато різних десертів — сливи можна очистити від кісточок, розібрати на половинки подавати з горіхами і збитими вершками. Також можна використовувати половинки консервованих слив як начинку для різної випічки, пиріжків, желе і тортів. Насичений сироп, в якому знаходилися сливи можна використовувати як ароматне просочення для бісквітних коржів або ж приготувати на його підставі крем зі сливовим ароматом.
Читайте також: Рецепт варення з слив дольками
Цей рецепт консервації універсальний для будь-якого сорту слив. Дуже смачними і ароматними виходять жовті сливи з медовим присмаком. Для різноманітності можна закрити асорті з різних слив в сиропі.
Оскільки сливи в сиропі на зиму закриваються з кісточками, то період їх зберігання зменшується до року, по закінченню цього терміну, таку консервацію вживати не рекомендується через підвищення вмісту синильної кислоти, яка виділяється з кісточок при тривалому зберіганні.
Сливи в сиропі — рецепт приготування на зиму
Інгредієнти для приготування слив в сиропі:
- Сливи сині — 600-700 г.;
- Цукровий пісок — 270 г.;
- Вода — 0,5 літра.
З такої кількості продуктів виходить дві півлітрових банки слив в сиропі. Банки попередньо перемиваємо і стерилізуємо над парою протягом 2-3 хвилин. Сливи пересипаємо в миску і заливаємо водою. Зіпсовані хробаком сливи (якщо такі є), спливають на поверхню, їх ми відразу видаляємо. Решту слив перемиваємо і відкидаємо на друшляк.
Наповнюємо митими сливами стерильні банки і трохи струшуємо їх, щоб сливи лягали щільніше. Для приготування сиропу наливаємо в каструлю необхідну кількість води, додаємо цукор і ставимо на вогонь.
При постійному помішуванні розчиняємо цукор у воді і після закипання проварюємо 4-5 хвилин. Заливаємо гарячим сиропом сливи в банках і накриваємо їх металевими кришками.
У широку каструлю ставимо на дно підставку для стерилізації або маленький рушник, наливаємо воду і встановлюємо наші півлітрові банки зі сливами. Рівень води повинен на два пальця не доходити до горлечка банки, щоб при кип’ятінні вода не залила їх вміст. Стерилізуємо сливи в сиропі 10 хвилин після закипання води.
Після цієї процедури виймаємо банки і закупорюємо тими ж кришками. Перекладаємо готову консервацію догори ногами і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Сливи в сиропі на зиму потрібно зберігати в затемненому місці.
Відео: Консервовані сливи на зиму без кісточок
На цьому все сподіваємося, що Ви зрозуміли, як зробити сливи в сиропі на зиму в домашніх умовах. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.