Як швидко приготувати варення в мультиварці за найкращими рецептами

Найкращі рецепти варення для мультиварки


Як швидко приготувати варення в мультиварці за найкращими рецептами

Мультиварки істотно спрощують життя сучасним господиням, не дарма їх популярність зростає. Ось і варення в мультиварці зварити простіше — не потрібно стояти над розжареною ягідної масою, киплячій в тазику. Правда, воно буде дещо відрізнятися від звареного звичним методом на плиті.

Особливості приготування варення в мультиварці

Особливості приготування в «розумній техніці» Процес приготування варення обмежується підготовкою ягід, закладкою їх в чашу мультиварки, виборі потрібного режиму. Зварити варення або навіть повидло можна за один сеанс, хоч він і розтягнеться на кілька годин, але за весь цей час досить буде всього кілька разів підійти до мультиварки, щоб перемішати масу, зняти пінку.

Кажуть, найпопулярнішими в цьому році є агрегати фірми «Редмонд», що цілком зрозуміло, якщо врахувати якість, багатофункціональність і ціну. До речі, модель RMC-M90 зовні дуже схожа на «Поларіс 0517», функції теж практично однакові. Але для варення важливий об’єм чаші, його покриття. У найпопулярніших моделей обсяг не перевищує 5 л, а це значить, що переробити за 1 раз можна не більше 1,5 кг ягід, оскільки ємність можна заповнити лише на ⅓.

Особливості приготування варення в мультиварці

Щоб не подряпати антипригарне або керамічне покриття, для розмішування потрібно використовувати не металеву, а силіконову, пластикову або дерев’яну лопатку. Дуже якісні і улюблені багатьма мультиварки «Панасонік» мають взагалі маленьку чашу об’ємом 2,5 л. Приготувати варення можна, скориставшись режимами «Гасіння» або «Суп», але паровий клапан потрібно прибрати, щоб полегшити випаровування рідини. Готова страва вийде більш рідкою, якщо порівняти з кипінням сиропу у відкритому тазу, саме через повільне випаровування.

Мультиварка добре готує джем, повидло — ягоди уварюються рівномірно, результат виявляється незмінно смачним і приємним на вигляд. Але такий спосіб хороший, коли хочеться зварити по кілька баночок різного варення, а не коли необхідно переробити десятки кілограм врожаю. Існують рецепти, що виключають цукор, тобто ягоди можна безпечно зберегти на зиму, протушкувати їх у власному соку, при цьому вони проваряться рівномірно, придбають потрібну консистенцію.

Відео «Абрикосове варення в мультиварці»

З цього відео ви дізнаєтеся, як приготувати смачне варення в мультиварці з абрикосів.

Популярні рецепти варення приготованого в мультиварці

Мультиварка не тільки полегшує сам процес приготування, зводить до мінімуму можливість опіку, економить час, але навіть збільшує корисність готового блюда. Зазвичай при термічній обробці втрачається багато корисних речовин, як мінімум випаровуються або руйнуються вітаміни, а режим «Гасіння» дозволяє тримати температуру на оптимальному рівні весь час варіння, тим самим збільшуючи користь на 30%.

 

 

Аґрус — це дивовижна ягода, яка здатна очищати судини і весь організм від радіації. Цю ягоду можна використовувати для приготування компотів, джемів і царського варення. Пропонуємо дізнатися, як варити королівське варення з агрусу в домашніх умовах. Рецепти з фотови можете знайти в нашій статті.

Рецепт яблучного варення в мультиварці

Рецепт яблучного варення в мультиварці

Яблучне варення відноситься до найпоширеніших, його їдять з грінками, з ним печуть пироги. Колір його залежить від ступеня уварювання, стиглості яблук і їх сорти.

Готують фрукти наступним чином:

  • вибирають злегка недозрілі;
  • ретельно миють (рекомендується з содою);
  • очищають від шкірки, прибирають насіння і жорсткі скоринки насіннєвих коробочок;
  • ріжуть на дрібні шматочки.

На 1 кг яблук беруть 2 склянки цукру, сік 1 лимона, 2 склянки води. Яблука можна не різати дрібно, а залишити четвертинками, якщо ви збираєтесь їх потовкти і уварити до стану повидла. Спочатку їх закладають в чашу, виливають приблизно 1 склянка води, включають на півгодини режим «Випічка».

Популярні рецепти варення мультиварці

За цей час вони повинні стати м’якими, а шкурки можна покласти в каструльку, залити склянкою води, проварити до м’якості. Через півгодини розм’якшені яблука потрібно розім’яти до стану пюре, засипати цукор, влити сік лимона (можна обійтися без нього, але тоді смак буде нудотним) і проціджений відвар шкірок, включити на 1 годину режим «Гасіння». За цей час доведеться пару раз перевірити варення, перемішати його. Готове перекладають в стерилізовану баночку, щільно закупорюють.

Варення з чорної смородини приготоване в мультварці

Варення з чорної смородини приготоване в мультварці

Варення з чорної смородини бережуть на випадок простудних захворювань, оскільки воно містить багато вітамінів, а значить, при варінні варення в мультиварці під кришкою воно стане ще корисніше. Для нього беруть 1 кг ягід, перебирають, миють, дають воді стекти.

Потім кладуть смородину в чашу, висипають 1-1,5 кг цукру, закривають, вмикають режим «Гасіння» на 1,5 години. За цей час потрібно кілька разів перевірити, перемішати, зняти піну. Ось і всі турботи. Через 90 хвилин можна перелити по банках, закриття кришки.

Рецепт абрикосового варення в мультиварці

Особливості рецепту абрикосового варення в мультиварці

Для абрикосового варення знадобиться 1 кг фруктів, 0,5 кг цукру. Щоб зробити смак цікавіше, можна додати сік з половини лимона або якихось спецій. Абрикоси ретельно миють, дають трохи обсохнути, виймають кісточки, очищені половинки і кладуть в чашу мультиварки. Якщо варити повидло, то половинки варто подрібнити на цьому етапі підготовки.

Абрикосові половинки засипають цукром, збризкують лимонним соком, закривають, вмикають режим «Гасіння» на 1 годину. Обов’язково потрібно перевірити, як воно там вариться хвилин через 20-30, перемішати, зняти пінку. Після відключення гаряче варення потрібно розлити по чистим стерильним баночках, закатати кришками.

Рецепт малинового варення в мультиварці

Рецепт малинового варення в мультиварці

1 кг ягід кладуть в чашу, висипають зверху 1 кг цукру, на 1-1,2 години включають режим «Гасіння». Через 30 хвилин потрібно обов’язково перемішати або хоча б перевірити стан варення. Після відключення готовий десерт розкладають по стерилізованим банкам, закочують кришками, перевертають, загортають для повільного охолодження.

Варення з персика приготоване в мультиварці

Варення з персика за допомогою мультиварки

На 1 кг персиків беруть 800-900 г цукру, 4 апельсини, ½ склянки води. Персики та апельсини очищують від шкірки (персики для цього можна облити окропом) і кісточок, ріжуть на співмірні шматочки, складають в чашу. Зверху виливають воду, засипають цукор. Мультиварку ставлять на 1,5 години на «Гасіння».

Готове варення буде нагадувати джем за своєю консистенцією. Якщо потрібно зберегти шматочки, то можна обійтися без води, засипати фрукти цукром і перед включенням почекати, поки вони дадуть сік. Гасити 1,2 години, банки перевернути і укутати до повного охолодження.

Рецепт варення з ківі

Рецепт варення з ківі

Саме незвичне варення варять з ківі. Але це ж ласощі — так чому воно повинно бути звичним? Зелене, з чорними крапочками, кисло-солодке, трохи тягуче варення відмінно підійде до чаю і кави.

На 1 кг фруктів знадобиться 700-800 г цукру. Фрукти очищаємо, ріжемо, засипаємо цукром, «гасимо» 1 годину. Якщо потрібна зовсім однорідна маса, то протираємо її через сито, а потім знову включаємо режим «Гасіння» хвилин на 20.

Ще більше цікавої інформації про приготування варення та іншої консервації ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua