Варення з агрусу рецепти приготування на зиму
Як варити варення з агрусу рецепт з фото
Аґрус — це дуже популярна ягода в нашій країні. У ньому міститься дуже велика кількість вітамінів і корисних речовин. Обов’язково на зиму потрібно заготовити кілька банок варення з агрусу. Варіантів приготування варення з агрусу існує дуже багато. В сьогоднішній статті ви знайдете рецепти варення з агрусу на зиму.
Королівське варення з агрусу
Для приготування варення з агрусу за цим рецептом Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Агрус — 1 кілограм.
- Очищений волоський горіх — 1 стакан.
- Цукор — 1,5 кілограм.
- Вода — 2 склянки.
- Вишневе листя — 10 штук.
Процес приготування:
Для приготування варення за цим рецептом найкраще брати не зовсім стиглі ягоди агрусу. Ягоди краще вибирати побільше. Підготуйте агрус — відберіть, добре помийте, просушіть і очистіть від насіння.
Викладіть ягоди в посуд шарами, закладаючи кожен шар вишневими листочками.
Залийте холодною водою і залиште відстоюватися протягом 8-9 годин.
Після того, як ягоди настоялися, злийте всю воду. У кожну ягоду покладіть по шматочку волоського горіха. Найзручніше це робити за допомогою шпильки. З цукру і води зваріть сироп. Потім висипте туди аґрус і кип’ятіть протягом 3-5 хвилин. Дайте сиропу охолонути і можна закручувати в банки.
Відео-рецепт смачного варення з агрусу
Ізумрудне варення з агрусу на зиму
Для приготування варення з агрусу на зиму за даним рецептом Вам буде потрібно:
- Великий, зелений агрус — 6 склянок.
- Вода — 3 склянки.
- Цукор — 5 склянки.
Процес приготування варення:
- Дуже ретельно відберіть, помийте і обсушіть ягоди.
- Дуже обережно, вістрям ножа надрізати кожну ягоду і прибрати насіння.
- У ємкість викладіть підготовлений аґрус і перекладіть кожен шар вишневим листям. Залийте водою і залиште на ніч.
- Вранці воду злити, залишивши тільки трохи рідини для варіння.
- Зваріть сироп з води і цукру, потім опустіть туди ягоди.
- Через 3-4 хвилини необхідно зняти з вогню. Можна закручувати в банки.
Відео: Корисне агрусове варення на зиму
П’ятихвилинка: смачне варення з агрусу
Варення П’ятихвилинка — дуже зручний рецепт. Готується воно дуже швидко, а смак виходить відмінним. Для приготування варення з агрусу П’ятихвилинка на зиму вам необхідні такі інгредієнти:
- Ягоди — 3 склянки.
- Цукор — 3 склянки.
- Вода — 0,5 склянки води.
Процес приготування:
- Промийте і почистіть ягоди. Добре просушіть.
- З цукру і води приготуйте сироп.
- Потім потрібно висипати агрус в сироп, довести до кипіння, при цьому кип’ятити не слід. Накрийте кришкою і прогрійте протягом 5 хвилин.
- Можна закручувати в банки.
Відео: Як приготувати варення з агрусу
Рецепт: Варення з агрусу з волоськими горіхами
Можна приготувати варення з агрусу з волоськими горіхами на зиму. Варення з цим рецептом має дуже своєрідний цікавий смак.
- Агрус — 1 кілограм.
- Цукор — 1 кілограм.
- Волоські горіхи — 200-250 грам.
- Вода — 1 стакан.
Приготування:
- Добре помийте, очистіть і просушіть агрус.
- Очистіть горіхи від шкаралупи і від шкірки.
- Із цукру і води зваріть сироп.
- У сироп додайте горіхи, а ще через 3 хвилини — додайте ягоди.
- Доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини.
- Зняти з вогню, остудити і можна закручувати в банки.
Відео: Як зробити варення з агрусу
Варення з агрусу з лимоном на зиму
Дуже смачне варення з агрусу виходить з лимоном. Готується воно без варіння.
Для приготування вам буде потрібно:
- Агрус — 3 склянки.
- Половина лимона, разом з шкіркою.
- Цукор — 3 склянки.
Процес приготування варення:
- Підготуйте ягоди.
- Потім проверніть через м’ясорубку агрус і лимон.
- Засипте пюре цукром і дайте час, щоб він повністю розчинився. Все ретельно перемішати.
- Укласти в банки, накрити пластиковою кришкою і зберігати в холодильнику.
Відео: Як правильно варити варення з агрусу
Варення з агрусу з вишнею
Дуже смачне варення з агрусу виходить з вишнею. Для приготування вам необхідно:
- Агрус — 1 кілограм.
- Вишня — 1 кілограм.
- Цукор — 1,5 кілограма.
Приготування:
- Підготуйте вишню. Помийте і очистіть від кісточок.
- Підготуйте агрус. Помийте і просушіть.
- Перекрутіть всі ягоди в м’ясорубці і засипте цукром.
- Дайте постояти протягом 3-4 години.
- Прокип’ятіть протягом 5 хвилин, остудіть і закатайте в банки.
Відео: Агрусове варення — рецепт на зиму
Варення з агрусу з апельсином
Для приготування варення з агрусу і апельсина вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Агрус — 1 кілограм.
- Цукор — 1 кілограм.
- Апельсин — 1 штука.
Процес приготування варення:
- Підготуйте ягоди. Промийте і просушіть.
- Змішайте агрус з цукром в емальованому посуді.
- Пропустіть через м’ясорубку разом з апельсином.
- Варення розлийте в стерильні банки, а зверху засипте цукром. Закрийте кришкою.
Зберігати таке варення можна навіть в холодильнику.
Відео: Як варити варення з агрусу і апельсина
Просте варення з агрусу, покроковий рецепт з фото
Хочете приготувати варення з агрусу? Варення з агрусу ми пропонуємо зварити на основі цукрового сиропу з додаванням вишневого листя для красивого смарагдового кольору.
Агрус для заготовки на зиму краще збирати злегка недозрілий. Варення з таких ягід при правильно організованому процесі варіння матиме гарний зелений колір.
Агрус використовують не тільки для приготування варення. З нього також роблять компот, мармелад, желе, вино, маринад, соуси до різних страв. Свіжі ягоди теж дуже смачні і корисні, можна заморожувати їх, а потім взимку додавати в десерти. Якщо ж ви все-таки вирішили зварити з агрусу варення, скористайтеся нашим рецептом.
Варення, приготоване за цією технологією, виходить густе і дуже апетитне.
Інгредієнти для приготування простого варення з агрусу
- 1 кг агрусу;
- 1.5 кг цукру;
- вода для цукрового сиропу;
- 10-15 зелених листочків вишні.
Варення з агрусу варіть в сухій і чистій емальованій каструлі. Закручуйте в стерилізовані банки, краще невеликої ємності. Більшість господинь для такого варення обирають півлітрові баночки — і вони мають рацію. У банках більшої місткості відкрите варення з часом може заграти, а в півлітрових з’їдається швидко.
Приготування смачного варення з агрусу
У каструлю додайте воду, свіже листя вишні, 5 хвилин прокип’ятіть їх — це дозволить аґрусовому варенню надалі зберегти зелений колір. Потім листя витягніть, а отриманий відвар використовуйте для приготування цукрового сиропу 40% концентрації. У 700 мілілітрів води додайте півкілограма цукру і кип’ятіть відвар до його повного розчинення. Процідіть сироп. У проціджений сироп, температура якого повинна дорівнювати приблизно 80 ° С, необхідно помістити очищені і вимиті ягоди. У такому вигляді настоюйте їх 5-6 годин.
Безпосередньо сам процес варіння варення з агрусу відбувається в чотири прийоми. Після кожного варіння необхідно дати варенню настоятися не менш 5 годин. Перед кожним варінням ягоди виймайте з сиропу і додайте по 250 грам цукру (що залишився після приготування сиропу цукор необхідно розділити на 4 частини). Після додавання цукру сироп потрібно прокип’ятити хвилин 10, потім помістити в сироп ягоди і витримувати на вогні близько 5 годин. Під час самого останнього (четвертого) варіння, варення уварюють до готовності. Готове кипляче варення розфасуйте в стерилізовані банки і герметично закупорьте їх. Потім переверніть банки шийкою вниз, укутайте, охолодіть. Варення з агрусу відмінно зберігається і може замінити будь-який, найвишуканіший десерт.
На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом агрусового варення Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.
Вдалих вам заготовок!