Смачне варення з вишні без кісточок П’ятихвилинка: рецепт приготування на зиму

Рецепт вишневого варення «П'ятихвилинка»


Смачне варення з вишні без кісточок П'ятихвилинка: рецепт на зиму

Вишневе варення — це дуже смачний і корисний десерт, який припаде до душі всім членам вашої сім’ї. Якщо правильно вибрати вишні і дотримуватись всіх особливостей процесу приготування, то варення збереже в собі максимум вітамінів, а так само буде мати хороший солодкий смак і приємний вигляд. Як швидко зробити варення з вишні без кісточок?

Інгредієнти для вишневого варення без кісточок

Для приготування варення потрібно, в першу чергу, придбати вишні. Щоб воно вийшло дійсно смачним, краще всього використовувати стиглу і свіжу вишню. Ретельно її перебрати і відсіяти гнилі і зіпсовані. Переспілі і недоспілі вишні однаково не підходять — знайдіть золоту середину.

Найкраще готувати варення з тільки що зірваних ягід, вишні з магазину для цього не підходять. У мене є дача, тому я як тільки зберу врожай, відразу ж починаю робити з нього заготовки на зиму. Також, вам знадобиться цукор.

Інгредієнти для вишневого варення без кісточок

Щозими ми з сім’єю їмо найсмачніше вишневе варення, яке переносить мене назад в дитинство. Цей рецепт мені передала моя бабуся, а я розповім вам, як готувати це варення, адже неможливо не поділитися такою смакотою. Як приготувати варення з вишні з кісточками? Більше читайте в нашій статті.

 

 

Як варити варення з вишні без кісточок «П’ятихвилинка»

Готувати варення під гучною назвою «П’ятихвилинка» мене навчила моя бабуся. Звичайно ж, весь процес неможливо вмістити в п’ять хвилин, але саме його варіння займає дану кількість часу.

На півтора літрову баночку вам знадобиться:

  • вишень 1 кг
  • цукор 400 г

Як варити варення з вишні без кісточок «П'ятихвилинка»

Приготування:

  1. Найперше, що потрібно зробити — це перебрати вишні, відокремивши гнилі, а хороші ягоди вимити, видалити стеблинки і кісточки.
  2. Після цього засипаємо вишню цукром і чекаємо, коли вона почне виділяти сік, в цей час можна стерилізувати банки.
  3.  Через 15 хвилин ставимо варитися на повільний вогонь, помішувати, доводимо до кипіння, після того як закипить варимо 5 хвилин на дуже слабкому вогні.
  4. Знімаємо з плити і даємо варенню охолонути, після цього знову повторюємо попередній етап ще 2 рази, тобто, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, у вас повинно вийти 3 такі проварки.
  5. . Гарячим варенням наповнити підготовлені банки і закатати їх кришками, перевернути і тепло укрити.

Ось і все, ваша смакота готова!

Господиням на замітку

З чим їсти варення з вишні без кісточок

  •  Щоб ваше варення вийшло смачним, на кожному етапі варіння знімайте пінку яка утворюється.
  •  Я ніколи не додаю в варення воду, а варю його у власному соку, можна засипати цукром і залишити на ніч, або хоча б на пару годин. Я зазвичай залишаю його на 2 години, вишня пускає достатню кількість соку, потім варю.
  • І пам’ятайте, що смак залежить перш за все від вишні, тому з відповідальністю підійдіть до її вибору, вона повинна бути соковита і солодка.

Варення зберігається 2 роки, але у нас воно надовго не затримується. Зберігати можна в будь-якому, зручному для вас місці, бажано, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.

З чим їсти варення з вишні без кісточок

Ми їмо вишневе варення зі свіжим хлібом, печивом або булочками. Можна їсти його і без нічого, просто ложкою. Також варення стане смачною начинкою для пирога.

Ось за таким простим рецептом можна приготувати дуже смачне варення, що, як то кажуть, пальчики оближеш. Дотримуйтесь послідовність етапів при готуванні і у вас обов’язково вийде смачний десерт. Смачного!

Відео: Вишневе варення «П’ятихвилинка» без кісточок

Більше цікаво інформації про консервацію ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua