Вірменське варення з баклажанів з горішками
Як приготувати смачне Вірменське варення з баклажанів та горіхів


Страви вірменської національної кухні часом дивують і захоплюють тим, як уміло вони з’єднують те, що поєднати, здавалося неможливим. Одне з таких — варення з баклажанів з горіхами та букетом прянощів. Обов’язково закрутіть на зиму хоча б пару баночок!
Час підготовки | Час приготування | Порції |
30 хвилин | 5 годин | 2 |
Рекомендуємо перегялянути: Рецепт баклажанів на зиму по Грузинські
Інградієнти для приготування на зиму:
- Молоді баклажани — 1 кг
- Цукор — 1 кг
- Очищені волоські горіхи — 1 стакан
- Кардамон, кориця, гвоздика — за смаком
- Вода — 2 склянки
Рецепт приготування Вірменського варення з баклажанів та горіхів
- Для початку потрібно очистити баклажани від шкірки.
- Наступним етапом насипаємо цукор в каструлю, заливаємо його водою та варимо сироп.
- Якщо баклажани досить маленькі, різати їх не потрібно, краще розтовкти їх виделкою, щоб вони краще просочилися сиропом. Якщо баклажани великі, то наріжте кубиками.
- Коли наш сироп закипить, в нього додаємо баклакжани. При кипінні утворюється піна, яку потрібно знімати.
- Варіть варення не менше 30 хвилин, після чого варенню потрібно дати час постояти і охолонути.
- Приблизно через 3-4 години, коли варення охолоне, можна продовжити варіння.
- Поставте каструлю на тихий вогонь, і займіться горіхами. Трохи їх подрібніть. Сильно кришити не варто, досить розрізати їх на 2-3 частини.
- Коли наше варення закипить, додаємо в нього наші подріблені горіхи.
- Після додавання горіхів наше варення ще повинно проваритися приблизно хв. 30 на повільному вогні.
- Поки наше Вірменське варення з баклажанів та горіхів докіпає, ми в цей час підготовуємо банки. Для початку ми їх стерелізуємо, потім розкладаємо кипляче варення по банкам і укутуємо покривалом на 6-8 годин.
Відео: Оригінальне варення приготоване з баклажанів та горіхів на зиму
На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом приготування Вірменського варення з баклажанів та горіхів Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.