Як приготувати мариновані овочі швидко і смачно — рецепти з фото

Приготування маринованих овочів


Як приготувати мариновані овочі швидко і смачно

 

Як приготувати мариновані овочі швидко і смачно - рецепти з фото

 

Традиційна заготівля продуктів на зиму забирає багато сил і часу. Мудрі господині пропонують спробувати мариновані овочі, які можна приготувати набагато швидше. У них зберігається велика кількість вітамінів і мікроелементів. Для маринаду, в основному, використовують лимонну кислоту, оцет, цукровий пісок, сіль і соняшникову олію. Набір компонентів захищає продукти від бактерій, які руйнують м’якоть і оболонку овочів. Однак для кожного плода слід знайти відповідний рецепт, щоб заготовка вийшла з відмінним смаком. Для початку, дізнаємося загальні правила приготування стійких до мікробів страв. Потім познайомимося з рецептами заготовок від бувалих кулінарів.

Якщо ви раніше консервували на зиму тільки огірки, варто спробувати приготувати смачний хрусткий закусочний набір з огірків і кабачків, який стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу, або розбавить звичайну буденну вечерю. Більше про цей смачний рецепт читайте в нашій статті.

Як зробити мариновані овочі на високому рівні

У кулінарному мистецтві особливе значення надається не тільки подачі страви, а й смаку продукту. Якщо заготовка не сподобається домочадцям, вона так і залишиться в підвалі. А для господині це просто катастрофа. Щоб такого не сталося, важливо знати кілька правил приготування маринованих овочів в домашніх умовах.

Перш за все, продукти повинні бути:

  • свіжі;
  • без ушкоджень;
  • повністю дозрілими;
  • з приємним ароматом.

Як приготувати мариновані овочі швидко і смачно

Наступний фактор — текстура і характер овочів. Наприклад, цвітну капусту, квасолю і патисони перед маринуванням бланшують або кип’ятять. А потім опускають в холодну воду, для збереження насиченого кольору. Помідори, огірки, баклажани і перець обов’язково миють під проточною водою і злегка просушують. Моркву і буряк очищають від шкірки. З ріпчастої цибулі і часнику знімають лушпиння.

Якщо ви плануєте зробити дрібні овочі в маринаді, підбирайте продукти необхідної величини. Для справи використовують:

  • корнішони;
  • помідори черрі;
  • молоді качани кукурудзи;
  • мініатюрні патисони.

Як приготувати смачні мариновані овочі

Зазвичай їх не ріжуть на шматочки, а заливають маринадом цілком. В результаті овочі знаходять не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і відмінний хрусткий смак. Для красивої нарізки плодів використовують кухонний комбайн і спеціальну овочерізку.

Не менш важливим фактором є вибір приправ. Хоча смак залежить від особистих переваг, все ж існують деякі правила. Для огірків підходить часник і зелень кропу. Помідори люблять перець-горошок. Морква поєднується з коріандром, чебрецем і куркумою. Гарбуз-сквош з цибулею. І, нарешті, для приготування швидкої заливки знадобитися будь-який вид оцту (винний, яблучний або столовий). А тепер розглянемо докладніше, як маринують овочі досвідчені домогосподарки.

Не варто використовувати для маринаду концентрований бальзамічний оцет.

 

 

Улюблені плоди під маринадом

Улюблені плоди під маринадом - фото.

Як не хочеться пізньої осені розлучатися з дорогими серцю овочами. На щастя, існує чудове блюдо, яке досить просто готують навіть недосвідчені господині.

Для нього буде потрібно:

  • помідори черрі;
  • кольорова капуста;
  • огірки (корнішони);
  • ріпчаста цибуля;
  • морква;
  • солодкий перець;
  • кабачки;
  • часник;
  • листя смородини і вишні;
  • хрін;
  • зелень кропу;
  • лавр;
  • гвоздика;
  • запашний перець.

Як приготувати мариновані овочі

Всі овочі ретельно вимивають. Кабачки, моркву чистять від шкірки і нарізають кубиками. Цвітну капусту розбирають на невеликі суцвіття. Ріпчасту цибулю ріжуть півкільцями.

Хід дій в приготуванні смачних овочів у маринаді
Стерилізують скляні ємності. На дно укладають листя смородини, вишні, гілки кропу. Зверху поетапно розкладають кабачки, суцвіття капусти, кільця цибулі, огірки, болгарський перець, помідори черрі. Заливають окропом і відставляють убік.

 мариновані овочі - фото.

Поки плоди паряться, готують спеціальний маринад для овочів, використовуючи компоненти:

  • вода (4 л);
  • сіль (200 г);
  • цукровий пісок (100 г);
  • оцет (стакан).

У киплячу воду насипають сіль, цукровий пісок. Гарненько перемішують. Коли сипучі продукти розчиняться, знімають з вогню. Вливають оцет.

Рецепт смачних овочів під маринадом

Через 10 хвилин гарячу воду з банок виливають. Додають до овочів лавр, перець, гвоздику. Заливають приготованим розсолом. Закупорюють ємності, після чого їх перевертають догори дном. До столу асорті маринованих овочів швидкого приготування подають як закуску до хмільних напоїв. У будь-якому випадку смак улюблених овочів зігріє душу, коли за вікном зимова холоднеча.

Відео: Мариновані овочі асорті на зиму смачні та прості рецепти

Хрустка маринована капуста для гурманів

Хрустка капуста для гурманів

Шанувальники зимових заготовок для справи використовують білокачанну капусту. Вона виходить з відмінним смаком і ароматом.

Знадобляться інгредієнти:

  • капуста;
  • запашний перець (горошок);
  • часник;
  • гвоздика (пряність);
  • сіль;
  • оцет;
  • цукровий пісок;
  • лавр;
  • рослинна олія.

маринована капуста на зиму

Головку капусти розрізають на кілька секцій. Часник очищають від лушпиння. Розрізають на 4 частини. У каструлю викладають шматочки капусти. Кладуть лавровий лист, перець, гвоздику. Поливають олією.

У ємності готують маринад. Наливають воду. Кип’ятять. Додають сіль, цукор, оцет. Перемішують. Коли закипить, вимикають. Гарячу рідину виливають в каструлю з капустою. Настоюють 24 години. Продукт зберігають в холодному місці. Перед подачею овоч викладають на друшляк, щоб не залишилось залишків маринаду.

Відео: Рецепт хрустких маринованих овочів

Смачна закуска — хрусткі мариновані огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Хто зможе відмовитися від маринованих овочів, коли на вулиці температура нижче нуля. Однак таке задоволення отримують лише працьовиті кулінари. Коли на городі велика кількість огірків, вони старанно закривають їх в банки. Розглянемо популярний рецепт заготовки.

Знадобляться інгредієнти:

  • мініатюрні огірки;
  • часник;
  • кріп;
  • винний оцет;
  • сіль;
  • цукор;
  • гвоздика;
  • запашний і чорний перець;
  • бадьян.

Приготування смачної закуски з корнішонів

Корнішони замочують в чистій холодній воді приблизно на 4 години. Потім рідину зливають, а овочі обсушують. Огірки складають в пропарені банки. Додають гілки кропу, часник.

У каструлю наливають воду. Додають сіль, цукор і спеції. Доводять до кипіння і заливають огірки. Банки поміщають в об’ємну ємність з водою. Стерилізують близько 15 хвилин. Перед тим, як закрутити, наливають оцет. Закупорені банки перевертають догори дном, накривають старою ковдрою. Після повного охолодження забирають в підвал. Подають на тарілочках в цілісному вигляді.

Мариновані овочі можна приготувати і по іншим рецептами. Ми розглянули найпростіші варіанти. Приготовлені овочі неодмінно сподобаються не тільки домочадцям, а й усім гостям. Тому варто взятися за справу, «поки не настали важкі дні».

Відео: Мариновані овочі на будь-який смак

Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.