Як зробити лечо з кабачків на зиму: покроковий кулінарний рецепт з фото
Найкращі рецепти приготування лечо з кабачків на зиму
Чи любите ви кабачки? Регулярно вони присутні в вашому раціоні? На жаль, далеко не всі тісно дружать з цим чудовим овочем. Якщо ви належите до числа тих людей, то сьогодні ми спробуємо налагодити ваші з ним стосунки і запропонуємо приготувати кабачкове лечо.
Навіть дивно, скільки всього смачного можна приготувати з такого простого овоча без яскраво вираженого смаку. Крім того, запропоноване нами блюдо має масу переваг, а саме: легко і швидко перетравлюється, виходить неймовірно смачним, не містить багато калорій. Якщо ви будете знати, як приготувати лечо з кабачків, то в будь-який час року у вас буде карколомна закуска або ж овочевий гарнір.
Лечо — це завжди апетитно, красиво і доречно на будь-якому столі. Повірте, такі страви ніколи не залишаються без уваги, адже посеред зими своїм яскравим зовнішнім виглядом і багатим смаком вони нагадують про минуле літо. Соковиті і м’які кабачки, наповнені корисними речовинами, прекрасно поєднуються з іншими овочами і прянощами, що дозволяє експериментувати з рецептами і творити прямо на своїй кухні справжні чудеса кулінарії.
Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. Цей найбільш простий рецепт лечо з перцю та помідорів ви можете знайти у нашій статті.
Лечо з кабачків і помідорів на зиму
За даним рецептом ви отримаєте ніжне, злегка навіть солодкувате блюдо, яке буде відмінним гарніром до смажених сосисок і ковбасок.
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг
- червоні помідори — 1 кг
- солодкий перець — 4 шт.
- цибуля — 4 шт.
- рослинне масло — 150 мл
- оцет — 100 мл
- сіль — 10 г
- цукор — 100 г
- базилік — 1 ч. ложка
Перевага даного рецепту в тому, що його можна зберігати довго без стерилізації. У цьому допомагає велика кількість масла. Якщо воно вас лякає, то сміливо зменшуйте його в кілька разів, але тоді стерилізують банки протягом 15 хвилин.
Спочатку готуємо маринад: доводимо до кипіння оцет, масло і сіль з цукром, доводимо масу до кипіння. Тим часом займаємося овочами: пропускаємо через м’ясорубку помідори, нарізаємо соломкою кабачки і перець, кубиками — цибулю.
У киплячий маринад опускаємо кабачки і проварюємо 10 хвилин, потім настає черга перцю, через 5 хвилин — цибулі, і ще через 10 хвилин — помідорове пюре з базиліком. Проварюємо все разом ще 10 хвилин і розкладаємо по банках, все виходить швидко, просто і смачно.
Гостро-пряне кабачкове лечо
Необхідні інгредієнти:
- кабачки — 800 г
- помідори — 800 г
- якісна томатна паста — 2 ст. ложки
- перець болгарський — 1 кг
- морква — 1 шт.
- орегано — 3 листочка
- часник — 5 зубчиків
- перець чилі — 1 шт.
- сіль і цукор — по 1 стол. ложці або по смаку
- суміш перців — 3 г
- лавровий лист — 2 шт.
Помідори дрібно нарізаємо або перетворюємо в пюре будь-яким зручним способом (терка, блендер, м’ясорубка). Пюре доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Півгодини як раз вистачить, щоб зайнятися підготовкою інших овочів. Соломкою нарізаємо моркву, перець — кубиками, кабачки — середніми скибочками.
Чилі і очищений часник дрібно рубаємо гострим ножем. Після закінчення півгодини в томатне пюре кладемо моркву з цибулею, солимо, перчимо і цукор, варимо після закипання 10 хвилин.
Потім додаємо кабачки, перець і томатну пасту, варимо на мінімальному вогні 30 хвилин після закипання. За 3-5 хвилин до кінця додаємо часник, чилі, орегано і лавровий лист. Ще кипляче лечо розкладаємо по банках, закатуємо і тримаємо вкритими і перевернутими догори дном до абсолютного охолодження.
Лечо з кабачків і баклажанів по-болгарські
Всього кілька деталей: гвоздика і яблучний оцет, а у вашого лечо буде абсолютно неповторний аромат і смак.
Треба взяти:
- кабачки — 1 кг
- баклажани — 500 г
- помідори — 2,5 кг
- оцет яблучний — 100 мл
- цибуля ріпчаста — 3 шт.
- перець болгарський — 1 кг
- гвоздика — 5 шт.
- масло рослинне — 100 мл
- сіль — 20 г
- цукор — 0,5 склянки
Тушкуємо перетерті помідори протягом 30 хвилин, потім додаємо кубики баклажан, кабачків і цибулі, масло, сіль і цукор. Через 5 хвилин додаємо нарізану соломкою перчик, тушкуємо 20 хвилин після закипання, за кілька хвилин до кінця вливаємо яблучний оцет і гвоздику, розливаємо лечо по стерилізованих банках і закочуємо.
Як зробити лечо з кабачків — важливо знати всім любителям цього овоча і прихильникам здорового харчування. Використовуючи запропоновані рецепти, ви отримаєте таке соковите, ароматне, апетитне і смачне блюдо, що встояти буде просто неможливо.
Відео: Рецепт смачного лечо з кабачками на зиму
Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.