Заправка для борщу з буряка на зиму: Покроковий рецепт з фото
Рецепт приготування заправки для борща
Якщо ви хочете взимку заощадити час, то заправка для борщу на зиму підійде ідеально. Борщ з банки виходить ароматним, смачним, а найголовніше швидким — це зробите за півгодини!
Гарячу заправку розкладіть по чистим, сухим стерилізованих банках, закрийте кришками. Банки з заправкою переверніть догори дном і укутайте покривалом. Після охолодження можна скласти в комору або льох.
Інградієнти для приготування борщової заправки:
- Рослинна олія — 200 мілілітрів;
- Морква — 1 Кілограм;
- Цибуля — 1 Кілограм;
- Помідори — 1 Кілограм;
- Буряк — 3 Кілограма;
Болгарський перець — 1 Кілограм; - Вода — 0,5 Літри;
- Сіль — 3 ст. ложки;
- Цукор — 7 ст. ложок;
- Оцет столовий 9% — 150 мілілітрів;
- Зелень петрушки і кропу — 200 Грам.
Кількість порцій: 10
Як приготувати Заправку для борщу з буряка на зиму
Спочатку підготуємо овочі. Помідори обдайте окропом, потім занурьте в холодну воду. Шкірка буде легко зніматися. Зніміть її і дрібно поріжте помідори. Буряк і моркву потріть на крупній тертці, цибулю і перець наріжте кубиками. З перцю попередньо слід видалити насіння. Зелень подрібніть.
У чавунному казані протушкувати моркву протягом 5-7 хвилин. Використовуйте рослинне масло без запаху. Моркву викладайте в уже розігрітий казан.
Туди ж додайте цибулю і обжарьте з морквою ще 10 хвилин. Постійно помішуйте.
Потім влийте воду і додайте буряк. Добре перемішайте і протушіть ще 15 хвилин.
Потім додайте перець і помідори.
Всипте цукор, сіль, долийте оцет, все ретельно перемішайте. Під накритою кришкою тушкуємо 10 хвилин.
Додайте зелень, перемішайте і протушкувати ще 10 хвилин. Заправка готова.
Заправка для борщу з буряка на зиму надасть вашому борщу неповторний аромат, а різні рецепти її приготування залишають місце для польоту вашої фантазії, обирайте той який буде Вам до душі.
Відео: Як зробити борщову заправку в домашніх умовах
Пам’ятайте заготовки на зиму, значно полегшать ваші витрати взимку, і ваш гаманець Вам віддячить, рівно також як і ваш шлунок, тому приступайте до роботи, і у Вас обов’язково все вийде, ми не говоримо Вам прощайте, ми говоримо вам до нових зустрічей, адже у нас ще стільки цікавих і головне смачних рецептів!